Отиде си полк. Стоян Стоянов - Стуци

Внезапно почина полк. Стоян Стоянов-Стуци, служил в редовете на Българската армия и работил през годините в различни агенции и дирекции в Министерство на отбраната. Това съобщи Blitz.bg, позовавайки се на информация от негови близки.

Стоянов, който бе известнен с прякора Стуци Ламборджинито, активно работи в Министерството на отбраната и в Агенцията „Военни клубове и военни културни институти”. В последно време се е борил с тежка болест. Издъхнал е в събота на път от хемодиализата към дома си в София.

Ето какво написа за него във Фейсбук полк. Цвятко Дончев:

„Приятели и колеги! Отиде си, отиде си от живота, полковник Стоян Стоянов - Стуци! Много знаеше, и много даде за обогатяването на културната дейност в армията. Помнят го военните хора в Шумен, знаем активната му работа в Министерството на отбраната и в Агенцията "Военни клубове и военни културни институти".

Той обичаше много от съкурсантите си от Лвовското висше военно-политическо училище. И ги подкрепяше, когато можеше! Убеждаваше ни, че най-старият автомобил, ако е "Мерцедес" , е незаменим. И ни намираше да си купим най-благоприятният вариант. Обичаше да пие само и само "Кока кола", а през годините не е пийнал и 50 грама алкохол. Шегувахме се, че след десетилетия здрав ще си отиде от живота.

Разболя се напоследък Стуци. Много приятели го подкрепяха, но днес, на път от хемодиализата към вкъщи, издъхна! Светла ще паметта за теб, приятелю, полковник Стоянов, за теб, лъчезарен Стуци!"

Припомняме, че прякорът си Стуци Ламборджинито Стоянов беше получил заради страстта му към бързите скорости и скъпите коли. В гаража си той има едно от малкото в света “Ламборджини Контач”. Уникалното возило се оценява на около 2 млн. евро.

През 1986 г. той купува от барман “Ферари Дайтона” в отчайващо състояние. Ремонтира го 3 години. През 90-те години му звъни швейцарски милионер с молбата да размени ферарито за ламборджинито. Така той сбъдва мечтата на живота си. Возилото е чинно вписано в данъчната му декларация.

Коментари

Задължително поле