Откриват 3D планетариума на Пловдив с филм за морски чудовища

Първият филм, който ще може да бъде видян с новата 3D система в планетариума на Регионалния природонаучен музей в Пловдив е от колекцията на National Geographic, посветен е на морските динозаври, а заглавието му е „Sea Monsters“.

„Тази кинолента е с много визуални ефекти, а хубавото на планетариума ни е, че дава възможност за прожектиране на филми с различна тематика. Планираме да купи още два филма на космическа тематика, като единият от тях е по-подходящ за деца“, съобщи Огнян Тодоров, директор на музея, който през 2016 г. постави абсолютен рекорд по приходи от продадени билети за над 200 000 лв.

В същото време един 3D филм на National Geographic струва между 12 и 18 хиляди долара. Очаква се още до края на март да приключи работата по системата с 3D очилата. Вече приключи ремонтът на фасадата на Природонаучния музей, чиято площ ще се увеличи с разширения в посока зала „Лотос“ на Централния дом на младоженците и Дондуковата градина.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.