Откритият край Смолян труп е на 41-годишен мъж, бил удушен

Окръжна прокуратура-Смолян наблюдава досъдебно производство за извършено умишлено убийство във връзка с открития край Смолян разложен труп на мъж.

До момента е установено, че на 15 април, в гора край разклона за смолянските села Пещера и Турен, в местността „Пещерско бърце“, е открит труп на мъж, затрупан с клони от иглолистни дървета, съобиха от държавното обвинение. Тялото е намерено от случаен минувач, който е подал сигнал на тел. 112. На мястото е пристигнала дежурна оперативна група от ОД на МВР-Смолян и от РУ на МВР-Смолян, като незабавно са започнали процесуални действия.

При извършена аутопсия в болницата в Смолян е установено, че смъртта на пострадалия е настъпила в резултат на асфиксия/задушаване/, след счупване на подезичната кост. Вещите лица са потвърдили, че се касае за насилствена смърт. Изготвена е била дактилоскопна експертиза, според която е установено, че починалото лице е Георги Т.Г., на 41 г., като смъртта му е настъпила преди около 15 денонощия.

По досъдебното производство продължават активните процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на убийството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право