Откриха десетки тела на починали в река Ганг

Десетки тела на хора, които са починали, вероятно от коронавирусна инфекция, са открити в свещената от индусите река Ганг в източната част на щата Бихар. Според вестника The Times of Indiaтелата вероятно са били изхвърлени във водата от роднините им, тъй като кремацията в съответствие с традиционните индуски обреди е скъпа за бедните.

Местните жители казаха на вестника, че в завоя на Ганг в окръг Буксар вече са намерени 100-150 тела. Местните жители са уплашени и настояват властите да предприемат незабавни действия. Местната администрация твърди, че повечето от телата са били изхвърлени в реката преди няколко дни в съседния щат Утар Прадеш.

Окръжният съдия от Буксар Аман Самир заяви в изявление в пресата, че ще бъдат взети строги мерки срещу отговорните за изхвърлянето на телата на починалите от COVID-19, без традиционното хиндуистко изгаряне на клада. „Издадени са указания за предприемане на наказателни мерки срещу всеки, който бъде хванат да хвърля мъртвите в реката“, каза Самир.

Кремацията на неидентифицирани тела ще се извършва в съответствие с погребалните ритуали за сметка на щатското правителство.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия