Отнеха 1,8 млн. лв. от трафиканти и измамници

Четири окръжни съдилища в страната уважиха исковете на КПКОНПИ.

Четири съдилища приеха искове на КПКОНПИ

Мъж от Видинско участвал в банда за източване на френски банкови сметки

Удариха и контрабандист на цигари

Четири съдилища в страната уважиха искове за общо 1 719 153,79 лв. на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

Окръжните магистрати във Видин лишиха от близо 1 милион лева от Петър В., който участвал в организирана престъпна група за измами и пране на пари. Той наемал хакери, които разбивали паролите на клиенти на френски банки. Сметките били източвани, а сумите били превеждани на други участници в престъпната група и прехвърляни в Русия и Израел. При проверка е установено, че фирмата на Петър В. е “кухо” дружество, което не е извършвало никаква търговска дейност.

Без две “Ауди”-та, “Мерцедес”, “Пежо” и 56 хил. лв. в банкови сметки остава Захари В., който пренасял контрабандни цигари в специално пригоден тайник в камион. За същото престъпление Окръжният съд в Хасково отнел от Валентин П. и свързано с него лице имущество на обща стойност 58 306,11 лв. - два леки автомобила “Мерцедес”, “Фолксваген Пасат”, суми по банкови сметки, както и равностойността на вече продадени автомобили.

От Петко М. и жена му Албена се отнемат имущества за 370 825,18 лв. Мъжът е действал като пълномощник на компания за недвижими имоти, събирал е пари от хора, като ги измамил, че ще им построи жилища.
Трафикантът на хора Хасан Х. от с. Черноочене, Кърджалийско остава без апартамент, два автомобила и суми на стойност 63 573,50 лв.

Окръжният съд в Плевен е уважил иск на КПКОНПИ срещу Тодор М. и му отнема 218 802,30 лв., които включват двуетажна къща в с. Буковлък, два автомобила, парични суми и златни накити. Частично е отхвърлен искът на комисията за отнемане на парични суми по банкови сметки. Тодор М. е обвинен от прокуратурата за производство на акцизни стоки без разрешение.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право