Отровата „Ви Екс” е убила Ким Чен-нам за 15-20 минути

Ким Чен Нам

Аутопсията на Ким Чен-нам, полубрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, сочи, че нервнопаралитичният агент „Ви Екс” е предизвикал смъртта му за 15-20 минути, съобщи днес малайзийското правителство, цитирано от ДПА.

Предполага се, че Ким Чен-нам е отровен от индонезийка и виетнамка, които намазали изключително токсичното вещество на лицето му на международното летище в Куала Лумпур на 13 февруари.

Индонезийката мислела, че участва в телевизионно шоу, в което трябва да се направи шега и че течността, която получила, била бебешко олио, посочиха представители на индонезийското посолство.

Запис от видеокамерите показал, че Ким Чен-нам е подал сигнал при служителите на летището за инцидента и бил отведен в медицински кабинет на летището, където припаднал.

Малайзийският министър на здравеопазването днес заяви, че Ким Чен-нам е починал в линейката 15-20 минути след нанасянето на веществото.

По думите му дозата е била изключително голяма и е засегнала цялото тяло - сърцето и белия дроб. Той отбеляза,  че само 10 милиграма от субстанцията са необходими, за да причини тя смърт, а според него при Ким Чен-нам е използвана по-голямо количество. /БТВ

 

Коментари

Задължително поле