Отровата „Ви Екс” е убила Ким Чен-нам за 15-20 минути

Ким Чен Нам/ Снимка: Архив

Аутопсията на Ким Чен-нам, полубрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, сочи, че нервнопаралитичният агент „Ви Екс” е предизвикал смъртта му за 15-20 минути, съобщи днес малайзийското правителство, цитирано от ДПА.

Предполага се, че Ким Чен-нам е отровен от индонезийка и виетнамка, които намазали изключително токсичното вещество на лицето му на международното летище в Куала Лумпур на 13 февруари.

Индонезийката мислела, че участва в телевизионно шоу, в което трябва да се направи шега и че течността, която получила, била бебешко олио, посочиха представители на индонезийското посолство.

Запис от видеокамерите показал, че Ким Чен-нам е подал сигнал при служителите на летището за инцидента и бил отведен в медицински кабинет на летището, където припаднал.

Малайзийският министър на здравеопазването днес заяви, че Ким Чен-нам е починал в линейката 15-20 минути след нанасянето на веществото.

По думите му дозата е била изключително голяма и е засегнала цялото тяло – сърцето и белия дроб. Той отбеляза,  че само 10 милиграма от субстанцията са необходими, за да причини тя смърт, а според него при Ким Чен-нам е използвана по-голямо количество. /БТВ

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

 1. Доколкото разбирам всеки химик може да произведе това вещество. Много прилича на инсектицид и може лесно да се направи. А освен това момичетата не са пострадали, което насочва към дуални отрови. Технологии които ги има само в САЩ, Русия и Великобритания. Цялата акция прилича на провокация против Северна Корея.

  1. Веществото Ви Екс (VX), 100 пъти по-отровно от зарина, което се появява
   във Великобритания през 50-те години на миналия век е трудно за синтезиране – няма да може да си го спретнеш в кухничката 🙂

   Северна Корея е една от шестте страни, които не са подписали Конвенцията от 1993 за забраната му, като същевременно има третия по големина запас от химически оръжия след САЩ и Русия. Така,че всичко изглежда като провокация против Северна Корея.

   Знам какво е дуално обучение, но не знам какво е дуална отрова.

   Писах, че нещата са твърде странни. Решаваш да убиеш; за Ун това не е за първи път (екзекутира чичо си като го гръмна с азиатска жестокост завързан за оръдие). Избираш оръжието – силно отровно летливо вещество, опасно и за приносителя и за околните. Избираш мястото – оживено обществено място, летище. Намираш на момента (времето лети, обекта се движи) една-две случайни, наивни пикли (от различни страни и не се познават), които си мислят, че са в реалити шоу, да го обвият с опасна, смъртоносна кърпа и чакаш 15-20 минути той да престане да рита. Момичетата не ти връщат кърпата. Ти докладваш на шефа 🙂
   Нещо не се връзва. Но е истина и е извършено с азиатска хитрост и жестокост.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.