Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Отстраниха от длъжност частен съдебен изпълнител

Апелативният съд във Варна уважи частния протест на Окръжна прокуратура-Шумен и отстрани от длъжност частния съдебен изпълнител Асен Тонев /47 г./, който е обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери. Отменено е определение на Окръжен съд–Шумен от 15 март т.г., с което това искане е оставено без уважение.

От Апелативния съд припомнят, че от края на ноември м.г. Тонев е бил привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД МВР-Шумен за присвояване в особено големи размери. Разследването е установило, че по 9 изпълнителни дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лв., които ползвал за лични нужди.

Тонев е с мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лв., определена от ОС-Шумен. Частният съдебен изпълнител вече е изтърпял наказание “отстраняване от длъжност за 1 година”“, наложено му от Дисциплинарната комисия на Камарата на частните съдебни изпълнители. За това време архивът на Тонев е бил предаден на негов колега. Срокът на наказанието му е изтекъл на 12 януари 2017 г., а месец по-късно със заповед на Министъра на правосъдието Асен Тонев е бил възстановен на длъжност. Предстоящо е и връщането на архива му. Междувременно в протеста на прокуратурата се сочи, че за друго допуснато от него нарушение Камарата на ЧСИ е насрочила за разглеждане ново дело.

За да отстрани Тонев от длъжност, Апелативният съд във Варна се съобрази с три законови предпоставки. Че е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, извършено във връзка с длъжностното му качество и с възложените му функции. Ако Тонев приеме отново във владение архива на изпълнителните си дела, може да създаде реална опасност за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Определението не подлежи на обжалване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.