До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Министър Петков: Исканията на майките на деца с увреждания се удовлетворяват

Прокуратурата замълча по казуса „Джи Пи Груп“ Делото е отпреди един месец

Плащаме повече за храна и здраве Данъците и социалните осигуровки изяждат 12,3% от заплатата ни

„Токсичен“ е думата на 2018 година Най-често прилагателното е употребявано в словосъчетанието "токсични химикали" заради Случая "Скрипал"

Протест срещу оправдаването по делото „Алабин“ Мотивите ще станат известни след около месец

Най-ниска безработица от 10 г. насам

Хилари Клинтън ще отговаря на още въпроси за скандала с имейлите

ЕК дава 294 млн. евро за жп линията Пловдив – Бургас Пътуваме с 40 минути по-малко по маршрута

АПИ: Започва изготвянето на техническите проекти за ремонта на тунелите „Топли дол“ и „Траянови врата“

Чистят деретата в Камено

АБВ-Младежи настояха за сваляне на санкциите срещу Русия

Хиляди ще подкрепят инициативата на Столична община за отказ от лични автомобили в Деня за по-чист въздух

Отстраниха от длъжност частен съдебен изпълнител

Апелативният съд във Варна уважи частния протест на Окръжна прокуратура-Шумен и отстрани от длъжност частния съдебен изпълнител Асен Тонев /47 г./, който е обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери. Отменено е определение на Окръжен съд–Шумен от 15 март т.г., с което това искане е оставено без уважение.

От Апелативния съд припомнят, че от края на ноември м.г. Тонев е бил привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД МВР-Шумен за присвояване в особено големи размери. Разследването е установило, че по 9 изпълнителни дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лв., които ползвал за лични нужди.

Тонев е с мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лв., определена от ОС-Шумен. Частният съдебен изпълнител вече е изтърпял наказание „отстраняване от длъжност за 1 година““, наложено му от Дисциплинарната комисия на Камарата на частните съдебни изпълнители. За това време архивът на Тонев е бил предаден на негов колега. Срокът на наказанието му е изтекъл на 12 януари 2017 г., а месец по-късно със заповед на Министъра на правосъдието Асен Тонев е бил възстановен на длъжност. Предстоящо е и връщането на архива му. Междувременно в протеста на прокуратурата се сочи, че за друго допуснато от него нарушение Камарата на ЧСИ е насрочила за разглеждане ново дело.

За да отстрани Тонев от длъжност, Апелативният съд във Варна се съобрази с три законови предпоставки. Че е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, извършено във връзка с длъжностното му качество и с възложените му функции. Ако Тонев приеме отново във владение архива на изпълнителните си дела, може да създаде реална опасност за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Определението не подлежи на обжалване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.