На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема по процеса „Акаба“

Ивайло Иванов: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

Българка има най-ниския глас на планетата Марияна Павлова отдавна мечтаела за рекорда

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев: Задържан е убиецът на четиримата жертви

Частните уроци поскъпнаха двойно Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 14 октомври 2019

Опозицията на Орбан се цели в Будапеща

Отстраниха от длъжност частен съдебен изпълнител

Апелативният съд във Варна уважи частния протест на Окръжна прокуратура-Шумен и отстрани от длъжност частния съдебен изпълнител Асен Тонев /47 г./, който е обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери. Отменено е определение на Окръжен съд–Шумен от 15 март т.г., с което това искане е оставено без уважение.

От Апелативния съд припомнят, че от края на ноември м.г. Тонев е бил привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД МВР-Шумен за присвояване в особено големи размери. Разследването е установило, че по 9 изпълнителни дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лв., които ползвал за лични нужди.

Тонев е с мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лв., определена от ОС-Шумен. Частният съдебен изпълнител вече е изтърпял наказание „отстраняване от длъжност за 1 година““, наложено му от Дисциплинарната комисия на Камарата на частните съдебни изпълнители. За това време архивът на Тонев е бил предаден на негов колега. Срокът на наказанието му е изтекъл на 12 януари 2017 г., а месец по-късно със заповед на Министъра на правосъдието Асен Тонев е бил възстановен на длъжност. Предстоящо е и връщането на архива му. Междувременно в протеста на прокуратурата се сочи, че за друго допуснато от него нарушение Камарата на ЧСИ е насрочила за разглеждане ново дело.

За да отстрани Тонев от длъжност, Апелативният съд във Варна се съобрази с три законови предпоставки. Че е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, извършено във връзка с длъжностното му качество и с възложените му функции. Ако Тонев приеме отново във владение архива на изпълнителните си дела, може да създаде реална опасност за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Определението не подлежи на обжалване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.