Очевидецът Георги Иванов пред Софийския градски съд: Видях, че е червено, а Кристиан дреме (обзор)

Снимки: Булфото
Георги е един от най-близките приятели на подсъдимия Кристиан. Разпитът на очевидеца досега бе отлаган, тъй като не можеше да пристигне заради карантина в Италия.

Депутатският син избягал от джипа, убил Милен Цветков

Говори за чай и паста, но не за дрога

„Гледах си телефона и не обърнах внимание на пътната обстановка. С периферно зрение видях червения светофар. Погледнах към Крис и видях, че е задремал и е с клюмнала глава. Извиках го, но в този момент се ударихме”. Това разказа днес пред Софийския градски съд очевидецът Георги Иванов, който е бил в джипа „Ауди Q7”, ударил смъртоносно колата на Милен Цветков.

Както писа „Труд” още през април м. г., младежът, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, избяга от мястото на катастрофата, но после бе задържан от полицията. Георги, който учи в Италия, обясни, че е избягал, за да не научи баща му, че се е върнал от чужбина. Двамата живеят отделно от години.

Георги е приятел на подсъдимия Кристиан Николов и вечерта преди катастрофата е бил на гости у тях, където с още 10-ина младежи празнували рождения ден на Симона. Депутатският син отрече на купона да е видял дрога. Той потвърди напълно думите от показанията на Симона, че Кристиян използва успокоителен чай и паста, когато е притеснен и учи за изпити.

Според Георги във въпросните чай и паста се съдържа канабидол (CBD) - вещество, което се извлича от конопа, но няма наркотично въздействие като THC, съдържащо се в марихуаната. Младежът обясни също, че в Италия свободно се продават различни препарати и напитки, съдържащи CBD и това не се смята за наркотик.

Георги не отрече, че след удара е тръгнал да рови в купето на смачкания джип. Но по думите това не било, за да търси наркотици, а за да си вземе якето и телефона, преди да избяга. И се оплака, че след задържането му е бил тормозен и заплашван от полицаите.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право