„Добре съм!“ - това били последните думи на Милен

Свидетели разказват пред Софийския градски съд

Кристиян стоял отстрани

“Добре съм!” Това били последните думи на Милен Цветков, които чули хората, притекли се на помощ на журналиста след жестокия удар навръх Великден 2020 г. После той изгубил съзнание, глътнал си езика, но бързо му го извадили и пристигнала линейка с лекарски екип.

Това разказаха пред Софийския градски съд свидетели на трагедията с Милен, разиграла се на кръстовището до мол “Парадайс”. На 19 април м. г. в автомобила на журналиста, спрял на червен светофар, със скорост 97 км/ч се заби джип “Ауди Q7”, управляван от дрогирания Кристиан Николов. Днес делото срещу него продължи с разпити на очевидци.

Охранителят от мола Веселин Ланков, който първи притичал до колата на Милен, разказа, че е заварил журналиста в съзнание. “Не сме го извлекли от колата, той сам вървеше, ние само го подкрепяхме и после го сложихме да легне. Виновният шофьор стоя отстрани”, каза Ланков.

Повечето свидетели казаха, че след удара Кристиян е търсел нещо по седалките на джипа. Те опровергаха твърденията на приятелката му, че е оказал първа помощ на Милен. Казвал: “Моля ви, оставете ме, в шок съм.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право