Още трима обвинени за безредиците в Харманли (обзор)

Районна прокуратура-Харманли привлече като обвиняеми още трима чужди граждани за безредиците в Регистрационно-приемателния център в Харманли. Двама афганистанци и един иракчанин ще отговарят за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

Безредиците в бежанския лагер в Харманли избухнаха на 24 ноември. Обитатели на центъра обстрелваха с камъни, дървета и други предмети служители на МВР и раниха няколко от тях. Чужденците потрошиха още сградата и имущество на Държавната агенция за бежанците.

Двама от обвиняемите са с мярка за неотклонение “подписка”. Третият, който е непълнолетен (на 16 г.) е с мярка “под надзора на инспектор от Детската педагогическа стая”, съобщиха от прокуратурата.

По същото дело като обвиняеми са привлечени вече 18 афганистанци. От тях 15 са в ареста, а трима са под надзор на детски инспектор. След погрома 430 преселници, предимно афганистанци, бяха изведени и пратени в други центрове. Междувременно премиерът Бойко Борисов съобщи, че България върнала в Афганистан 140 нелегални мигранти, като предстои извеждането на още 200.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право