Падна предимството за месторабота при записването в детски градини в Сливен

При записването на децата в забавачниците и в подготвителните групи в училищата няма да се начисляват допълнителни точки за прием, ако местоработата на родителите е в същия район. Предимството, за което семействата получаваха по 5 допълнителни точки в класирането, отпадна. Това стана, след като влезе в сила решение на Върховния админстративен съд, казаха от общината.

Промяната ще засегне предимно родителите, които работят в центъра на града и по тази причина желаят децата им да бъдат записани в образователните институции в тази част на Сливен. От общината уточниха, че досегашният критерий за местоработата ще бъде деактивиран в електронната система за прием. Подадените до момента заявления в системата остават, но начислените по критерия точки ще бъдат бъдат премахнати.

Текстът от Общинската наредба за условията за реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските ясли, градини и полудневни групи бе отменен от Административния съд в Сливен, по дело, образувано по реда на надзора. Общината обжалва, но Върховният административен съд потвърди становището на първата инстанция.

Коментари

Задължително поле