Пак отложиха делото срещу Кела, този път бил болен

Бургаският съд отново отложи делото за убийство на месарския бос Димитър Стаматов – Мастара. Причина този път стана неявяването на един от обвиняемите- Пламен Дишков- Кела. Адвокатите му представиха пред магистратите болничен лист. Съдебният състав изиска проверка на достоверността на болничното състояние на подсъдимия, но процесът отново не тръгна.

Той се точи над 10 години. Предният път, преди месец, делото бе отложено пак, защото Кела живее в поморийски хотел, но пиколото не му занесло призовката в срок.

Кела е обвинен в подбуда и подпомагане за убийството на месарския бос, който бе разстрелян на 21 ноември 2002 година до новата си кооперация на бул. „Стефан Стамболов“. Подсъдим по делото е и Тодор Неделчев.

Години наред след разстрела на Мастара, Кела бе в чужбина и се укриваше, поради което делото не можеше да започне. След месеци в неизвестност, той бе открит в португалско село и екстрадиран у нас.

Помагачеството се изразява в набавяне на средства – суми в размер на около 3 хил. лв. , малокалибрена пушка, 5 броя патрони, даване на съвети и указания за начина на действие при извършване на престъплението и за заличаване на следите след извършването му, припомниха от съда.

Коментари

Задължително поле