Петокласници с благотворителен базар в помощ на ученичка

В благородното начинание на учениците от Горна Оряховица се включиха и родители

Учениците от 5 “а“ клас от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица организираха благотворителен базар на домашни сладки, изработени от тях и техните родители в помощ на ученичка в тежко семейно положение.

„Идеята възникна спонтанно, търсейки изява за нещо добро и креативно, нещо, което ще обедини класа да работи в името на една благородна кауза. Оказа се, че родителите бяха увлечени в това приключение. С прекрасните стари рецепти с дъх на канела, с новаторското мислене и обличане в чужди форми, с фешън инкрустации и много въображение в опаковането на продуктите, деца и родители сътвориха багри и вкусове, които възкресиха спомени от доброто старо време и създадоха усещането за полъха на новото", разказа класният ръководител на петокласниците Кремена Петърчева.

Еуфорията на представянето и продаването на сладките превзеха всички деца, учители и служители от училището. Резултатът е събрана сума в размер на 128.50лв.

„Създадената атмосфера по подготовката предизвика и креативността и таланта на Лъчезар и майка му в изработването на поздравителни картички, които ще бъдат използвани за други училищни прояви", допълни Кремена Петърчева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България