Петър Москов: С бюджета на НЗОК държавата гарантира финансирането на националните приоритети

Петър Москов

С този проект на бюджет държавата гарантира финансирането на националните приоритети. Това заяви от парламентарната трибуна, министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов, по време на дебатите по първо четене на Законопроекта за бюджет на Националната здравноосигурителна каса за 2017 година.

„Чисто финансовата рамка е по-добра от миналата година и то с едни 250 млн. лева, което е добре. Първо – тази философия, която се предлага от надзора на НЗОК и правителството, е свързана с увеличаването на финансирането на доболничната помощ. На първичната и специализираната доболнична помощ и всички разходи за изследвания и консумативи, които вървят с това”, посочи министър Москов.

„Това е свързано с изпълнение на целите и приоритети, които са заложени в националната политика като стратегически”, каза още той. По думите му начинът на разпределение на бюджета ще успее да гарантира прозрачност.

„Тук много хора говориха за това как на определени болници и лечебни заведения им бил актуализиран по един или по друг начин. Нека да ми кажат кои са тези лечебни заведения, защото такива няма”, допълни здравният министър. Според него трябва да се работи и в посока на стимулиране на доброволното здравно застраховане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България