Пет уникални кръстоски

Ако някога срещнете представител от породата Кавашон, то сте се срещнали с един уникален екземпляр на двете кралски породи - кавалер кинг чарлз шпаньол и френска болонка.

Хибридът между хъски и померан е сякаш “таралеж в гащите” заради огнения темперамент и на двете четириноги

Мастадор е най-благата порода кучета в списъка

Най-пухкавият представител е между шпаньол и болонка

Кавашон

Ако някога срещнете представител от породата Кавашон, то сте се срещнали с един уникален екземпляр на двете кралски породи - кавалер кинг чарлз шпаньол и френска болонка. Интересното е, че и двете са коренно различни и като вид, и като произход - шпаньолът идва от Англия, а френската болонка е селектирана още по време на Ренесанса през XIII век в Италия. Но сладкият хибрид между двете кучета, води до един рошав малък четириног любимец, предан на собствениците и на децата в семейството. Тази порода е взела прическата на френската болонка и благия характер на шпаньола. Кавашонът е чувствително и спокойно куче, което не лае много и е подходящо за хора с алергии. Но както всяка кръстоска и тази е наследила здравословните проблеми с очите, сърцето и ушни инфекции от двете породи.

Помски 

Хибридът между хъски и померан води до енергичен и весел звяр, готов да се сприятели с всички, които му се усмихват.

Породата помски може да е най-верният ти приятел. Хибридът между хъски и померан води до енергичен и весел звяр, готов да се сприятели с всички, които му се усмихват. Помски никога не се отегчават, особено когато са заобиколени от много животни и хора. Кучетата от тази порода са много активни, заради това трябва да се отглеждат в къща с двор. Но не мислете, че са твърде разглезени, всичко зависи от вас и обучението ви. Помски е взел интелигентността и желанието да бъде център на вниманието и от померана, и от хъскито, което ви задължава да обръщате много внимание на вашия любимец, иначе ще осъмнете с изядени чехли или напикан килим (ако все още не е успял да го изяде). Освен огнения темперамент на помски, тези верни приятели ще са страхотна охрана на вашето семейство и особено грижовни с децата, но при условие, че им обръщате внимание поравно. Спрямо социализацията нямате никакъв проблем, това е перфектното градско куче.

Шорки

Шорки е малък и развълнуван да те види четириног, който има ярко изявен характер на голямо куче, събран в малко пухкаво тяло

Хибридът между Ши цу и Йоркширския териер, известна още като Шорки, е малък и развълнуван да те види четириног, който има ярко изявен характер на голямо куче, събран в малко пухкаво тяло. Шорки е много упорито куче, което се нуждае от постоянно напомняне кой е господарят, непрестанно обучение и подчинение, в противен случай ще се изяви острият и егоцентричен темперамент на Ши цу. А ако храните доброто в териера, който е жизнерадостен, любвеобилен, и същевременно уравновесен, ще получите дългокосместа сладка топка на четири лапи. Шорки се превърна в изключително популярна смесена порода през последните няколко години, особено заради сладкия му вид и интересната кръстоска. Тези кученца имат много енергия и се нуждаят от твърд подход на обучение, именно заради игривостта им, която може да прерастне в проблем, ако не го разхождате често. Но ако можете да се справите с неговия пламенен темперамент, той е прекрасен кучешки спътник, който има лоялността на лъв.

Мастадор

Кръстоската между мастиф и лабрадор - Мастадор ще бъде много приятелски настроен, любящ и перфектен приятел и пазач на вашите деца.

Ако търсите най-любвеобилната порода кучета за вашето семейство от кръстоските, то смесицата от мастиф и лабрадор е може би една от най-сполучливите. Мастадорът вероятно ще бъде много приятелски настроен, любящ и перфектен приятел и пазач на вашите деца. Въз основа на чертите на своите родителски породи, този представител на Мастиф и Лабрадор ще бъде лоялен към собственика си и неговото семейство. Характерната черта на Лабрадора - да е защитник на семейството и да се отнася страхотно с с децата се припокрива със смелостта и благия характер на Мастифите и с характерната за тях смелост, лоялност и предпазливост. Въпреки че са позитивно настроени към непознати и подхождат с приятелско настроение към всеки, те имат естествената способност да усещат опасности и заплахи. Ако усетят, че нещо не е наред, те няма да се поколебаят да защитят своя господар. Мастифът не е толкова активно куче, докато Лабрадорът е точно на обратния полюс. Ако искате вашето кученце да бъде не само щастливо, но и добре възпитано, трябва да сте сигурни, че сте отделили достатъчно време, за да го тренирате - и физически, и психически. Смесицата между Мастиф и други породи, като например овчарка, също е една от красивите кръстоски.

Ротвайлерлаб

Внимавайте с хибрида между ротвайлер и лабрадор, защото характерът му може да е много силно изявен, особено пред непознати.

Лабрадорът е много използвана порода за кръстоски. Присъства и в Ротвайлерлаб - хибрид между ротвайлер и лабрадор. Това куче е взело атлетичността от ротвайлера и благия характер на лабрадора. То се вписва в повечето домакинства, заради лабрадорското в него е страхотен член на семейство с деца, докато ротвайлера е чудесна охрана на двора или апартамента ви. Ротвайлерлаб е много игриво и щастливо куче. Плюсът е, че е късокосмест, но минусът е, че може да бъде труден за обучение и подчинение, особено ако не сте започнали от крехка бебешка възраст, тъй като тяхната сила може да ги направи трудни за контрол. Може да се появи и агресия към непознати, заради силно изявения пазач в ротвайлера. Но острия ум на лабрадора може да потуши първичното чувство за агресия и всъщност Ротвайлерлаба да бъде перфектният представител на две много харесвани породи кучета.

Коментари

Задължително поле