Пет факта за климата

На САЩ, Китай, Япония не им пука

1. САЩ, Китай, Япония, Австралия и Канада не са изпратили представители на високо ниво.

- 50% от световните емисии на СО2 ясно казват, че въпросът не им е особено приоритетен. Сред тях са трите най-големи световни икономики, най-големите потребители и вносители на енергия и енергийни ресурси, някои от най-големите износители на нефт, газ и въглища, най-големият инвеститор в енергийна инфраструктура и особено въглищни мини и ТЕЦ в Азия и Африка (Китай).

2. „ЕС иска да превърне Европа в първия климатично неутрален континент до 2050 г.“, като за целта само ЕЦБ щяла да осигури 1 трилион евро под формата на инвестиции в енергийни системи и инфраструктура до 2030 г.

- Европа планира да даде всичките НИ пари, за да може да ни върне в пред-индустриалната епоха, когато е била както „климатично-неутрална“, така и разделена на множество враждуващи страни. Слава Богу, ЕС съвсем скоро няма да има излишни пари и няма да може да постигне заветната си цел.

3. Всички развиващи се страни са изпратили представители на най-високо ниво.

- Борбата за 100-те милиарда годишни помощи, които ЕС щял да раздава (щото останалите богати страни нямат намерение да допринасят особено), ще бъде безмилостно жестока. Всички диктатори по света са се наредили около масата и яростно точат вилици и ножове, за да заграбят възможно най-много от пицата.

4. Големият бизнес масово обещава да постигне „климатична неутралност“ до 2030 г.

- Големите световни брандове наистина се страхуват да не изостанат в нисковъглеродната надпревара и ще говорят и правят всичко, за да убедят потребителите, че спасяват света. Без значение, че никой няма ясна идея как да се случи това.

5. Всякакви НПО, научни и изследователски организации излизат с данни, които показват, че световните СО2 емисии продължават да растат (и не се вижда как ще намалеят в следващите 10 г.), че инвестициите във ВЕИ спадат (и никога няма да достигнат „целевите“ нива), че потреблението на енергия безмилостно расте (и този ръст няма как да бъде покрит с ВЕИ)... Ще се жалват, че нищо от обещанията не е достатъчно и ще искат радикални мерки“.

- Чува се дори и истината, макар и смесена с абсолютно нереални мечти и желания.

От фейсбук

Коментари

Задължително поле