Пилешки бургер, пилешко филе с бекон

Консултантът към кухнята на рок бар RockIT Георги Георгиев е готов с нови рецепти за супербургер и бирено мезе. Днес вицепрезидент на мотоклуб „Жокерите“ ще приготви вкусотии с пилешко месо специално за „Зодиак“.

 

Пилешки бургер

Необходими продукти:22-2

пилешко филе - 100 г

пресен домат - 1 резен около 1 см

кисели краставички на слайс - 4-5 бр.

салата айсберг - 100 г

зелена салата - 1 листо

чедър слайс – 1 бр.

майонеза - 1 с.л.

конфи от лук* - 100 г

питка за бургер - 1 бр.

за панировката:

корнфлейкс

яйца - 2 броя

мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Първо подготвяме пилешкото филе, като го режем на парченца с дебелина около 1 см. Счукваме двете яйца в купичка, а в отделна плитка чиния изсипваме корнфлейкса. Панираме пилешкото месо, като първо добре го овалваме в яйце, а после равномерно го покриваме от всички страни с царевичния корнфлейкс. Нареждаме готовите филенца в тиган със силно загрята мазнина. Пържим до златисто.

Докато изчакваме пилешкото, разрязваме питката, намазваме я с майонеза и покриваме страните й със свежите зеленчуци, киселите краставички и с лук конфи.

Когато панираните пилешки филета са готови, ги наложете горещи върху едната страна на питката, а върху другата поставете чедъра. Слепете двете страни на хлебчето и изчакайте чедърът да се разтопи.

 

Пилешко филе с бекон

Необходими продукти:22-3

пилешко филе - 250 г

пушен бекон - 150 г

мазнина за пържене

сол на вкус

 

Начин приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на малки парчета и се осолява. Пушеният бекон се нарязва на лентички с ширина около 3 см. Поставяме по парченце пилешко месо в началото на всяка лентичка бекон и ги завиваме на рулца. Слагаме ги на загрята скара и запичаме до готовност от всяка страна. След като са добре изпечени, ги нанизваме на шишче и ги поднасяме върху свежа маруля.

Коментари

Задължително поле