Искат постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил

2021 г. изплащат първите допълнителни пенсии

Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на София за четвърти път

Нивите в Шумен поскъпнаха с 500%

Около 50 ракети са били изстреляни срещу Израел от Ивицата Газа (ВИДЕО)

Нина Добрев приета в болница по спешност

Хилария Болдуин отново загуби бебето Втори спонтанен аборт за една година

Областният управител на София към общинските съветници: До края на мандата си работете в полза на столицата

Арестант избяга в Бургас Извели го да чисти, ударил охраняващия го полицай с дръжката на метлата

Джип уби пешеходец на бул. „Симеоновско шосе“ в София

Кола връхлетя върху пешеходка в Търново Сигнал за инцидента е подаден в полицията след 7 часа

Симфониците свирят „Хари Потър” Концерт с музиката на Джон Уилямс преди премиерата на „Междузвездни войни”

Бързи и яростни коли за продан 21 автомобила на Пол Уокър отиват на търг

Разкриха младеж, задигнал ловно куче в Елена Разследват побой на питбул в Павликени

Откриха дрога в колата на младеж в Горна Оряховица

Пилешки бургер, пилешко филе с бекон

Консултантът към кухнята на рок бар RockIT Георги Георгиев е готов с нови рецепти за супербургер и бирено мезе. Днес вицепрезидент на мотоклуб „Жокерите“ ще приготви вкусотии с пилешко месо специално за „Зодиак“.

 

Пилешки бургер

Необходими продукти:22-2

пилешко филе – 100 г
пресен домат – 1 резен около 1 см
кисели краставички на слайс – 4-5 бр.
салата айсберг – 100 г
зелена салата – 1 листо
чедър слайс – 1 бр.
майонеза – 1 с.л.
конфи от лук* – 100 г
питка за бургер – 1 бр.

за панировката:

корнфлейкс

яйца – 2 броя
мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Първо подготвяме пилешкото филе, като го режем на парченца с дебелина около 1 см. Счукваме двете яйца в купичка, а в отделна плитка чиния изсипваме корнфлейкса. Панираме пилешкото месо, като първо добре го овалваме в яйце, а после равномерно го покриваме от всички страни с царевичния корнфлейкс. Нареждаме готовите филенца в тиган със силно загрята мазнина. Пържим до златисто.

Докато изчакваме пилешкото, разрязваме питката, намазваме я с майонеза и покриваме страните й със свежите зеленчуци, киселите краставички и с лук конфи.

Когато панираните пилешки филета са готови, ги наложете горещи върху едната страна на питката, а върху другата поставете чедъра. Слепете двете страни на хлебчето и изчакайте чедърът да се разтопи.

 

Пилешко филе с бекон

Необходими продукти:22-3

пилешко филе – 250 г
пушен бекон – 150 г

мазнина за пържене

сол на вкус

 

Начин приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на малки парчета и се осолява. Пушеният бекон се нарязва на лентички с ширина около 3 см. Поставяме по парченце пилешко месо в началото на всяка лентичка бекон и ги завиваме на рулца. Слагаме ги на загрята скара и запичаме до готовност от всяка страна. След като са добре изпечени, ги нанизваме на шишче и ги поднасяме върху свежа маруля.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.