Консултантът към кухнята на рок бар RockIT Георги Георгиев е готов с нови рецепти за супербургер и бирено мезе. Днес вицепрезидент на мотоклуб „Жокерите“ ще приготви вкусотии с пилешко месо специално за „Зодиак“.
Пилешки бургер
Необходими продукти:
пилешко филе - 100 г
пресен домат - 1 резен около 1 см
кисели краставички на слайс - 4-5 бр.
салата айсберг - 100 г
зелена салата - 1 листо
чедър слайс – 1 бр.
майонеза - 1 с.л.
конфи от лук* - 100 г
питка за бургер - 1 бр.
за панировката:
корнфлейкс
яйца - 2 броя
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Първо подготвяме пилешкото филе, като го режем на парченца с дебелина около 1 см. Счукваме двете яйца в купичка, а в отделна плитка чиния изсипваме корнфлейкса. Панираме пилешкото месо, като първо добре го овалваме в яйце, а после равномерно го покриваме от всички страни с царевичния корнфлейкс. Нареждаме готовите филенца в тиган със силно загрята мазнина. Пържим до златисто.
Докато изчакваме пилешкото, разрязваме питката, намазваме я с майонеза и покриваме страните й със свежите зеленчуци, киселите краставички и с лук конфи.
Когато панираните пилешки филета са готови, ги наложете горещи върху едната страна на питката, а върху другата поставете чедъра. Слепете двете страни на хлебчето и изчакайте чедърът да се разтопи.
Пилешко филе с бекон
Необходими продукти:
пилешко филе - 250 г
пушен бекон - 150 г
мазнина за пържене
сол на вкус
Начин приготвяне:
Пилешкото филе се нарязва на малки парчета и се осолява. Пушеният бекон се нарязва на лентички с ширина около 3 см. Поставяме по парченце пилешко месо в началото на всяка лентичка бекон и ги завиваме на рулца. Слагаме ги на загрята скара и запичаме до готовност от всяка страна. След като са добре изпечени, ги нанизваме на шишче и ги поднасяме върху свежа маруля.