Писмо на Тръмп до Байдън от едно ударно изречение се завъртя в мрежата

Доналд Тръмп е оставил писмо на наследника си на президентския пост в САЩ Джо Байдън, както повелява традицията, съобщи вчера Си Ен Ен, позовавайки се на свой източник. Информация за съдържанието на посланието в Овалния кабинет обаче липсваше.

Днес в сайтове и социални мрежи се завъртя писмо, съдържащо реквизитите на американския президент, чиято автентичност не е потвърдена. Посланието е само от едно изречение: "Джо, знаеш, че аз победих."

Байдън каза за посланието на Тръмп пред репортери в Белия дом вчера, че: „Президентът написа много щедро писмо“, но „тъй като беше частно, няма да говоря за това, докато не говоря с него ."

Има и признаци, че писмото е създадено с помощта на софтуер за редактиране на изображения, предаде "Ройтерс". Президентският печат върху писмото не съответства на предишни, изпратени от Белия дом при Тръмп. Писмата на Тръмп до Ким Чен Ун от Северна Корея през 2018 г. и президента на Турция Тайип Ердоган през 2019 г. имаха златен герб в горната част, докато това има цветен печат, който съответства на резултатите от търсенето в Уикипедия за „ Печат на президента на САЩ“.

Писмо също така има адрес в долната част, за разлика от други писма от бившия президент.

Коментари

Задължително поле