Питбул нападна професор и кучето му в София

Животното е насъскано от своя стопанин, който атакува словесно проф. Иво Панов

По време на разходка в парка в столичния квартал "Овча купел" 1, питбул захапва кучето на председателя на Съюза на преводачите в България проф. Иво Панов, а малко по-късно напада и самия него. Кучето е насъскано от своя стопанин, който преди това атакува словесно проф. Панов.

"Един питбул излиза от храстите, стопанинът му го разхожда с хрътка, атакува моето куче, захапа го за стомаха много силно. Моето куче взе да скимти и тръгнах с него към жп линията, за да избегна повече конфронтация. В един момент чувам зад гърба си "Върни се, простак! Чуваш ли какво ти говоря, кретен". Разбрах, че имам работа с ненормален", разказа пред "България Он Ер" проф. Панов.

Той не желае да разговаря със стопанина на питбула и се отдалечава, оглеждайки нараняванията по своя домашен любимец. Агресивният мъж обаче насъсква кучето си и то побягва след професора. Хвърля върху него, захапва го и той пада на земята. Проф. Панов получава помощ от двама мъже, които редовно тичали сутрин в парка.

Проф. Панов отива в болница, където зашиват раната му от захапката на питбула, след което дава показания в 6-то РПУ. Оказва се, че мъжът се е държал по същия начин и с други хора, а кучето е било агресивно и друг път.

А проф. Панов обяви, че ще отиде в Съдебна медицина, ще си извади медицинско свидетелство и ще подаде съдебен иск срещу стопанина на агресивния питбул.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България