Пиян, буйствал в полицейско управление и плашил с уволнение, се отърва с условна присъда

Снимка: Архив

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж за хулиганство и за престъпление против реда на управление.

Ф.А. се призна за виновен и е осъден за това, че на 2 февруари миналата година в Полски Тръмбеш, пред и в сградата на РУ Полски Тръмбеш, извършил непристойни действия след употреба на алкохол. Той накарал негова позната, която управлявала автомобила му, да го паркира по средата на платното за движение на ул. „Търговска“ пред сградата на РУ Полски Тръмбеш. Слязъл от колата и танцувал до нея, държал се агресивно с полицаите, като отказал да представи документ за самоличност. Заявил, че бил европейски гражданин, можел да танцува където си поискал и нямал да представи документ за самоличност. Мъжът крещял, буйствал, заплашвал с уволнение полицейските служители.

Съпротивлявал се при поставянето на белезници, заканил се, че щял да си запали колата и с нея щял да блъсне патрулния автомобил. Преди и след отвеждането му в сградата на РУ П. Тръмбеш буйствал и псувал полицейските служители. След поставянето на белезници се дърпал и блъскал и заплашвал полицейските служители, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на власт, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред - полицейски служители.

Признат е за виновен и за това, че по същото време и място противозаконно пречил на орган на властта –мл. автоконтрольор в група „ПК“ в РУ Полски Тръмбеш, да изпълни задълженията си във връзка с опазване на обществения ред, като не изпълнил разпорежданията му да предостави документ за самоличност за извършване на полицейска проверка и оказал съпротива на оперативен дежурен в РУ П. Тръмбеш при поставяне на белезници при задържането му.

Осъден е на една година и шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от четири години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Коментари

Задължително поле