Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Бургас строи нов Център за хора с увреждания

Пиян, буйствал в полицейско управление и плашил с уволнение, се отърва с условна присъда

Снимка: Архив

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж за хулиганство и за престъпление против реда на управление.

Ф.А. се призна за виновен и е осъден за това, че на 2 февруари миналата година в Полски Тръмбеш, пред и в сградата на РУ Полски Тръмбеш, извършил непристойни действия след употреба на алкохол. Той накарал негова позната, която управлявала автомобила му, да го паркира по средата на платното за движение на ул. „Търговска“ пред сградата на РУ Полски Тръмбеш. Слязъл от колата и танцувал до нея, държал се агресивно с полицаите, като отказал да представи документ за самоличност. Заявил, че бил европейски гражданин, можел да танцува където си поискал и нямал да представи документ за самоличност. Мъжът крещял, буйствал, заплашвал с уволнение полицейските служители.

Съпротивлявал се при поставянето на белезници, заканил се, че щял да си запали колата и с нея щял да блъсне патрулния автомобил. Преди и след отвеждането му в сградата на РУ П. Тръмбеш буйствал и псувал полицейските служители. След поставянето на белезници се дърпал и блъскал и заплашвал полицейските служители, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на власт, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред – полицейски служители.

Признат е за виновен и за това, че по същото време и място противозаконно пречил на орган на властта –мл. автоконтрольор в група „ПК“ в РУ Полски Тръмбеш, да изпълни задълженията си във връзка с опазване на обществения ред, като не изпълнил разпорежданията му да предостави документ за самоличност за извършване на полицейска проверка и оказал съпротива на оперативен дежурен в РУ П. Тръмбеш при поставяне на белезници при задържането му.

Осъден е на една година и шест месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от четири години.
Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.