Пиян клошар извъртя „мръсен номер“ на КАТ

Пияният мъж изпадна от спрял автобус и остана да лежи на платното. Полицаите му се притекоха на помощ.

Глобяват 50 лева за кален регистрационен номер

700 шофьори наказани за 2 месеца

Пиян до козирката мъж провали медийния старт на акция на “Пътна полиция” срещу шофьорите, които карат със зацапани регистрационни табели.

В 11 ч днес в Студентския град в София катаджиите трябваше да демонстрират как започват операция “Мръсен номер” като махат на автомобилите със стоп палки и проверяват документите на водачите им. Камерите бяха включени, микрофоните вече работеха, когато внезапно от един спрял автобус изпадна мъртво пиян пътник и остана да лежи на платното.

Съвсем естествена бе реакцията на полицаите първо да се опитат да помогнат на човека в беда, който в началото изобщо не даваше признаци на живот. После се посъвзе, но се оказа се, че е без документи. Заради оплакване, че кракът му е счупен, бе извикана линейка.

“Труд” научи, че през нощта същият пиян е бил намерен да спи на улица в центъра на София и откаран, също от Спешна помощ, в кризисния център за бездомници в кв. “Захарна фабрика”. Когато се поизтрезнял, около 8-9 ч сутринта си заминал на собствен ход и до 11 ч успял да погълне нови дози “огнена вода”. Медицинският екип, повикан в Студентския град, не открил травми по крака на клошаря и с диагноза “Алкохолна опиянение” той бил върнат в приюта в “Захарна фабрика”. “В случая виждате с какъв случай 2 пъти вчера се занимават нашите екипи, докато в София наистина има много нуждаещи се от линейки”, коментираха пред “Труд” от Спешна помощ.

Макар и с медиен фалстарт в София, акция “Мръсен номер” на КАТ от днес започна в цялата страна и ще продължи до края на тази седмица. Глобата за нечетливи табели е 50 лв. и вече 700 души са санкционирани за първите 2 месеца от началото на годината.

Главен инспектор Николай Крушарски обеща, че патрулите на КАТ ще бъдат толерантни към хора, които идват от дълъг път и при лоши атмосферни условия и целите им автомобили за изкаляни. Но в същото време ще са безкомпромисни към всеки, който нарочно си е закалял номерата, за да не може да ги засичат камерите за скорост или рамките от тол системата.

Коментари

Задължително поле