Плажно бъги е №1 във френски замък

Volkswagen ID Buggy спечели наградата на публиката в Шантили

На автомобилните конкурси за красота всеки модел се състезава за две големи награди – на журито и на публиката. И докато експертите оценяват претендентите по строго установени критерии, публиката подхожда чисто емоционално и избира своя фаворит спонтанно. Така се случи и тази година в традиционния конкурс в замъка Шантили край Париж, известен с чудните си градини, конни състезания и богата колекция от произведения на изкуството.

В тази изтънчена среда автомобилите дефилират, съпроводени от красиви дами, които са облечени с екстравагантни тоалети, подхождащи на конкретния модел. Дизайнът, граничещ с изкуство, е на преден план в този конкурс.

Ето защо наградата на публиката в Шантили тази година бе присъдена на смелия концепт Volkswagen ID Buggy. Откритият автомобил без врати, прозорци и покрив ни връща към свободата на 70-те години и култовите плажни бъгита на Volkswagen от онова време.

Съвременният концептуален модел се слива с природата, тъй като е абсолютно безвреден с електрическото си задвижване. Зеленото му отива и на цвят, който показва свеж темперамент и оборва мненията, че електромобилите са скучни

Целта на концепта ID Buggy е да предизвика емоция и да катализира интереса към колите с електрически двигатели. По същия начин преди половин век плажните бъгита на платформата на знаменития „бръмбар“ на Volkswagen, караха хората да мечтаят за море и безгрижие.

Коментари

Задължително поле