Пламен Димитров: Гневът на хората е автентичен, но няма как протестите да не са организирани

Никой не обяснява как се ценообразуват цените на горивата у нас, хората не вярват, че в момента това е реалната цена. И в комбинация с ниските доходи, това води до автентичен гняв. Но не вярвам да няма организация и координация на протестите в момента – трудно е да се случи в един ден и в един момент на толкова места, аз съм организирал протести и зная как се прави. Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров по Нова телевизия.

Проблемът трябва да бъде решен без да се вдига „Гражданската отговорност“ и това е предизвикателството пред властта и регулаторите – да намерят изход така, че да не скача застраховката, а финансовата стабилност в сектора да се запази, обясни Димитров.

Той обяви, че всеки протест за заплати, който е автентичен, ще бъде подкрепен от синдикатите.

Ясно е, че хората имат основание. Това е ясен знак и за властта, но и за работодателите, защото увеличението на заплатите е необходимо, допълни Димитров. Над 800 хиляди хем работят, хем са в бедност, цитира данни на КНСБ той. Единствената алтернатива днес е да се увеличават доходите, да се поиска увеличаване на заплатите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България