Пламна нова война между тукашни и емигранти във „Фермата“

Поредният урок по история в риалитито „Фермата“ стана повод за дискусия на висок тон между емигрантите и тукашните българи. Битката при Одринската крепост, която се е ръководила от брата на поета Иван Вазов – Георги Вазов, провокира участниците да споделят мнението си дали българският дух е все още жив и готови ли са днес българите да тръгнат заедно на война.

IT търговецът Георги използва дискусията, за да изрази за пореден път негодуванието си срещу емигрантите. Според него хора като тях едва ли биха се завърнали в България, за да се бият за страната ни, след като досега не са го направили, за да помогнат за просперитета й. Тъй като беше обвинен от емигрантката Роси, че самият той използва най-много чуждици в речника си, Георги я контрира, че тя няма право да го критикува, след като синът й не говори български. На Лилия пък, която даде пример с бесарабите, които се връщат в Украйна, за да се бият за нея, IT търговецът заяви, че макар да се наричат българи, не означава, че България им е родина. „Сама каза, че Украйна е твоята родина, нормално е да се биеш за нея“, заяви фермерът.

Думите му пък провокираха Ваня Стамболова да отсече, че според нея емигрантите не трябва да имат право да гласуват и да определят съдбата на сънародниците си решили да останат в родината.

Разединението между тукашните българи и емигрантите продължи и в историческия куиз, където бяха разделени на отбори. След като миналата седмицата само дамите имаха шанса да се борят за наградата, този път мъжете получиха тази възможност. Отборът на емигрантите – Нури, Симеон и Калоян, и отборът на тукашните българи в състав Митко, Дидо и Александър, отговаряха на историческите въпроси, а с победата се поздравиха тукашните българи. Те получиха привилегията да починат малко от селската работа с риболов, на който към тях се присъедини и съотборникът им Жоро.

Коментари

Задължително поле