ВиК-Перник източвала от яз. „Студена“ повече вода от разрешеното

СЕМ наложи глоба от 30 000 лв. на 7/8 TV

Депутатите отличиха още 7 дейци на културата Лили Иванова с пожизнена награда от 700 лв.

Министър Ангелкова отива в Созопол заради дигата на Централния плаж

Калфин: Най-лошото за един пенсионен модел е той да се променя често

Бивша адреналинка е новата „Мис България” Радинела Чушева е завършила журналистика

Близо 8000 лева бяха събрани от концерт за лечението на 20-годишния Димитър

Местят спирка „Хлебозавода“ заради строеж на трафопост

Започват археологически проучвания по трасето на магистрала „Европа“

Задържаха подпалвач, причинил щети за над 50 000 лева

Сняг на Витиня, Петрохан и Юндола

Здравето на 80% от децата по света под заплаха

Започва поетапно осветяване на пешеходните пътеки в Горна Оряховица С приоритет са тези пред училищата и на възлови кръстовища

Оксфордският речник обяви за дума на 2019 г. „climate emergency“

Крадци задигнаха 20 тона шоколад заедно с камиона

Пламна нова война между тукашни и емигранти във „Фермата“

Поредният урок по история в риалитито „Фермата“ стана повод за дискусия на висок тон между емигрантите и тукашните българи. Битката при Одринската крепост, която се е ръководила от брата на поета Иван Вазов – Георги Вазов, провокира участниците да споделят мнението си дали българският дух е все още жив и готови ли са днес българите да тръгнат заедно на война.

IT търговецът Георги използва дискусията, за да изрази за пореден път негодуванието си срещу емигрантите. Според него хора като тях едва ли биха се завърнали в България, за да се бият за страната ни, след като досега не са го направили, за да помогнат за просперитета й. Тъй като беше обвинен от емигрантката Роси, че самият той използва най-много чуждици в речника си, Георги я контрира, че тя няма право да го критикува, след като синът й не говори български. На Лилия пък, която даде пример с бесарабите, които се връщат в Украйна, за да се бият за нея, IT търговецът заяви, че макар да се наричат българи, не означава, че България им е родина. „Сама каза, че Украйна е твоята родина, нормално е да се биеш за нея“, заяви фермерът.

Думите му пък провокираха Ваня Стамболова да отсече, че според нея емигрантите не трябва да имат право да гласуват и да определят съдбата на сънародниците си решили да останат в родината.

Разединението между тукашните българи и емигрантите продължи и в историческия куиз, където бяха разделени на отбори. След като миналата седмицата само дамите имаха шанса да се борят за наградата, този път мъжете получиха тази възможност. Отборът на емигрантите – Нури, Симеон и Калоян, и отборът на тукашните българи в състав Митко, Дидо и Александър, отговаряха на историческите въпроси, а с победата се поздравиха тукашните българи. Те получиха привилегията да починат малко от селската работа с риболов, на който към тях се присъедини и съотборникът им Жоро.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. САМОТО НАЙМЕНОВАНИЕ ФЕРМАТА ПОКАЗВА НИВОТО НА ТЕЗИ КОЙТО СА ПРОЕКТИРАЛИ ТОВА ПРЕДАВАНЕ ИЗБОРА НА ХОРАТА Е НЕ САМО НЕ АДЕКВАТЕН НО И С ТЕНДЕНЦИЯ ДА СЕ ОЧЕРНЯТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КОЙТО НЕ СА ВЪВ ФЕРМАТА ТОЕСТ НЕ СА СЪГЛАСНИ СЪС СТАДОТО ТАКА ЧЕ ГОПОДА ТЕЛЕВИЗИОННИ МАНИПУЛАТОРИ С ТОВА ПРЕДАВНЕ СТЕ ПОД ВСЯКАКВА НУЛА А ТЕЗИ КОЙТО ВИ УДОБРЯВАТ ПРОЕКТИТЕ ГОРКИЧКИТЕ САМО ХРАЧАТ НАРОДНАТА ПРА ТОЛКОВА СА ТЪПИЧКИ И ПОСРЕДСТВЕНИ ПОГЛЕДНАТИ ИЗВЪН ФРЕМАТА БЪЛГАРИЯ ЧЕ АКО СА НЯКЪДЕ НАВЪНКА ЕДВА ЛИ И ЗА ПАСТИРИ ДА ГИ ВЗЕМАТ.

  2. Вие пишете с много грешки и не говорете за тъпи и посредствени.

  3. Моля оправете правописа и тогава коментирайте.!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.