Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Грипът превзема нови области в страната 3-годишно дете от Шумен е в болница с усложнения

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

Платено изявление от Булгартабак Холдинг АД

През месец март 2016 в изпълнение на решение на Съвета на директорите на „Булгартабак – Холдинг“ АД година беше проведена процедура по прекратяване на трудовите правоотношения със служители на „София – БТ“ АД.

По време на целия процес стриктно бяха следвани и изпълнявани всички законови изисквания, което се потвърди от направените в последствие множество проверки от държавните органи. Бяха отправени предложения на общо 331 служители, с размери на обезщетенията между 4 и 10 брутни заплати, като има и случаи на обезщетения надхвърлящи 50,000 лв. От тях само двама служители не приеха предложенията в законовия едноседмичен срок. Договорите на служителите, които приеха отправените предложения бяха прекратени считано от 10 май 2016 год. и дължимите обезщетенията, в общ размер над 4,6 млн. лева, бяха изплатени в пълен размер на 20 май 2016 год. В рамките на законовия срок само един служител е завел дело за оспорване на законосъобразността на уволнението.

В тази връзка считаме, че проведеното днес (15 март 2017 год.) мероприятие- протест на бившите служители на „София – БТ“ АД, е лишено от основание, преследва единствено тесни политически цели в период на предизборна кампания, като е организирано и използвано от определена икономическа група и свързаните с нея политически лица. Заявяваме категорично, че „Булгартабак – Холдинг“ АД няма да участва в това зле режисирано политическо мероприятие, носещо дивиденти на няколко политически партии с изключително ниско обществено доверие.

Заявяваме също, че Компанията винаги е подхождала с необходимата отговорност към тютюнопроизводителите при решаването на проблемите в сектора.

Ръководство на „Булгартабак Холдинг“ АД

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Така е. През 90-те скачаха по площадите и искаха приватизация и частна собственост в икономиката, а сега „искаме предприятието да работи и работните си места“. Ами те вече не са ваши господа протестиращи. Какво искате?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.