Премиерът Борисов: Контрабандистите на цигари видяха, че в България нямат шанс, и започнаха да изнасят фабриките си в други страни

Намериха телата на 39 души в български камион във Великобритания

Сара Джесика Паркър с шокиращи разкрития за „Сексът и градът“

Арестуваха гимназисти, потрошили полицейски джип

ЦСКА спечели голямата битка

Във Враца забраниха продажбата на алкохол по време на вота

Заловиха 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян Открит е в родното му село

Увеличения до 630 евро за 465,112 пенсионери в Гърция

Отчетоха най-ниското ниво на контрабанда на цигари в последните десет години

Американски бомбардировачи прелетяха 50 км от Сочи по време на срещата Путин-Ердоган

Започна изграждането на тунел „Железница“ от магистрала „Струма“

Вижте Майли Сайръс без сутиен (СНИМКИ) Певицата без свян показа зърната си

Президентът Радев пред студенти в Токио: България и Япония са свързани от силна духовна връзка, която е устояла на изпитанията на времето

От 40 до 60 лв. за кубик дърва, закупени от временен горски склад на територията на ЮЗДП

Премиерът: Това, което държавата може да направи за свободата на словото, е разпространението да не оставя на частници, а „Български пощи“ да отговарят за него

Платено изявление от Булгартабак Холдинг АД

През месец март 2016 в изпълнение на решение на Съвета на директорите на „Булгартабак – Холдинг“ АД година беше проведена процедура по прекратяване на трудовите правоотношения със служители на „София – БТ“ АД.

По време на целия процес стриктно бяха следвани и изпълнявани всички законови изисквания, което се потвърди от направените в последствие множество проверки от държавните органи. Бяха отправени предложения на общо 331 служители, с размери на обезщетенията между 4 и 10 брутни заплати, като има и случаи на обезщетения надхвърлящи 50,000 лв. От тях само двама служители не приеха предложенията в законовия едноседмичен срок. Договорите на служителите, които приеха отправените предложения бяха прекратени считано от 10 май 2016 год. и дължимите обезщетенията, в общ размер над 4,6 млн. лева, бяха изплатени в пълен размер на 20 май 2016 год. В рамките на законовия срок само един служител е завел дело за оспорване на законосъобразността на уволнението.

В тази връзка считаме, че проведеното днес (15 март 2017 год.) мероприятие- протест на бившите служители на „София – БТ“ АД, е лишено от основание, преследва единствено тесни политически цели в период на предизборна кампания, като е организирано и използвано от определена икономическа група и свързаните с нея политически лица. Заявяваме категорично, че „Булгартабак – Холдинг“ АД няма да участва в това зле режисирано политическо мероприятие, носещо дивиденти на няколко политически партии с изключително ниско обществено доверие.

Заявяваме също, че Компанията винаги е подхождала с необходимата отговорност към тютюнопроизводителите при решаването на проблемите в сектора.

Ръководство на „Булгартабак Холдинг“ АД

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Така е. През 90-те скачаха по площадите и искаха приватизация и частна собственост в икономиката, а сега „искаме предприятието да работи и работните си места“. Ами те вече не са ваши господа протестиращи. Какво искате?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.