Плащаме за почивка до 100 лева на ден

61% от българите, които почиват у нас, търсят спа оферти.

4,7 млн. лв. ще струва обновеният национален туристически портал

До 100 лева на ден на човек са склонни да платят българите за ваканция у нас. Това показва проучване на хотелиерска група, която държи най-големите места за настаняване в Панагюрище. 66 на сто от анкетираните са посочили този финансов таван за избора им на дестинация.

Половината от отговорилите на въпросите са категорични, че искат да останат за минимум за една нощувка при пътуванията си в страната.

61% от българите търсят опции за спа и балнеотуризъм по време на пътуванията си в България и това е най-предпочитаната ваканция за вътрешните туристи, показва проучването. Най-търсените допълнителни услуги пък са посещенията на ресторанти и на музеи. Половината от избралите почивка или екскурзия у нас се интересуват от посещение на културни атракции.

През тази година именно увеличаването на българските гости е основният фокус в работата на Министерство на туризма. 4,7 млн. лв. ще бъдат дадени за изработването на обновяване на националния туристически портал, който да рекламира страната ни у нас и зад граница.

Изцяло модернизираната страница bulgariatravel.org ще бъде финансирана със средства по ОП „Иновации и конкурентноспособност”, заяви наскоро зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. Виртуалната туристическа платформа трябва да бъде завършена след 36 месеца.

Коментари

Задължително поле