Пловдив - домакин на първия национален студентски фестивал на медицинските университети у нас

В Пловдив започна първият национален студентски фестивал на медицинските университети в България. Една от целите на мащабния форум е да се даде сцена за изява на художественото и научно творчество на студентите от три континента - Европа, Азия и Африка, с идеята, че мисията на изкуството и медицината е обща - да спасят човека, да запазят живота му, но и да осмислят стремежа му към духовност. Инициатор и домакин на първото издание на Националния студентски фестивал на Медицинските университети в България е МУ-Пловдив, а културната проява се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Сред официалните гости на откриването в "Аула Магна" на Факултета по дентална медицина бяха зам.-кметът на Пловдив по култура и туризъм Амелия Гешева, председателят на ОбС-Пловдив Савина Петкова, зам.-областният управител на Пловдив Владимир Петров, почетният консул на Германия д-р Марияна Чолакова, ректорът на АМТИИ-Пловдив проф. Милчо Василев и ректорите на медицинските университети от София, Пловдив, Плевен, Варна и Стара Загора.

"Всяко начало е съпътствано с предизвикателства, но вярвам, че идеята ще срещне много съмишленици, приятели и последователи и с всяка изминала година ще носи все по-голямо вдъхновение и добро настроение от съприкосновението с художественото и научно творчество на студентите. Заради такива прекрасни инициативи, реализирани от млади и талантливи хора, Пловдив винаги е бил специален и уникален град, изпълнен с неповторим дух и атмосфера", каза в словото си заместник-кметът Амелия Гешева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България