Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Михайлов титуляр срещу Парагвай

Пловдив – домакин на първия национален студентски фестивал на медицинските университети у нас

В Пловдив започна първият национален студентски фестивал на медицинските университети в България. Една от целите на мащабния форум е да се даде сцена за изява на художественото и научно творчество на студентите от три континента – Европа, Азия и Африка, с идеята, че мисията на изкуството и медицината е обща – да спасят човека, да запазят живота му, но и да осмислят стремежа му към духовност. Инициатор и домакин на първото издание на Националния студентски фестивал на Медицинските университети в България е МУ-Пловдив, а културната проява се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Сред официалните гости на откриването в „Аула Магна“ на Факултета по дентална медицина бяха зам.-кметът на Пловдив по култура и туризъм Амелия Гешева, председателят на ОбС-Пловдив Савина Петкова, зам.-областният управител на Пловдив Владимир Петров, почетният консул на Германия д-р Марияна Чолакова, ректорът на АМТИИ-Пловдив проф. Милчо Василев и ректорите на медицинските университети от София, Пловдив, Плевен, Варна и Стара Загора.

„Всяко начало е съпътствано с предизвикателства, но вярвам, че идеята ще срещне много съмишленици, приятели и последователи и с всяка изминала година ще носи все по-голямо вдъхновение и добро настроение от съприкосновението с художественото и научно творчество на студентите. Заради такива прекрасни инициативи, реализирани от млади и талантливи хора, Пловдив винаги е бил специален и уникален град, изпълнен с неповторим дух и атмосфера“, каза в словото си заместник-кметът Амелия Гешева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.