Повдигнаха обвинения на 8 души от наркобандата на Томито Черния

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем лица от Бургас и София за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици, съобщиха от държавното обвинение.

Общо 20 души  бяха задържани на вчера при специализирана операция в двата града. Шефът е бил познайник на полицията - Томито Черния, а единият от арестуваните е наемател на фен-клуб на футболния отбор "Левски". Задържани бяха и двамата синове на Томито.

На седем лица от групата е наложено задържане до 72 часа. Утре ще бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. Осмият участник е с „Парична гаранция“ и наложена забрана да напуска страната.

Разследването установи, че групата е сформирана през февруари 2018 г. На територията на Бургас участниците в нея са разпространявали предимно марихуана, а в София – кокаин. При извършените обиски и претърсвания на адреси, ползвани от на обвинените, са намерени и иззети наркотици, както и други доказателства за престъпната им дейност.

Част от задържаните са вече осъждани за разпространение на наркотици.

Коментари

Задължително поле