Пожарът в Харманлийско е овладян

горски пожар

Пожарът е локализиран по целия периметър. Това съобщи комисар Николай Вълчев, директор на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН)- Хасково пред "Фокус".

„Те са всъщност два пожара. И двата са на същото място, в началото бяха на няколко километра един от друг, след това почти един до друг”, уточни той. „Всички вили, стопански сгради, животновъдни ферми, които бяха в периметъра на пожара са спасени”, посочи Николай Вълчев и допълни, че няма никаква опасност за населението.

„Всички екипи, които са на място са оставени на дежурство”, обясни той. „Според ситуацията ще се прецени дали всички екипи да остават и през нощта”, каза още Николай Вълчев.

По-рано днес излязоха противоречиви информации за това дали е овладян огънят в харманлийско. От Областна администрация Хасково съобщиха, че пожарът в харманлийските села Остър камък-Иваново-Лешниково все още не е овладян, а кметът на Община Харманли Мария Киркова заяви пред „Фокус“, че стихията край село Остър камък е овладяна.

Коментари

Задължително поле