Полицаи и земеделци заловиха въоръжени крадци край Лом (СНИМКИ)

Жители на монтанско село и полицаи спипаха двама въоръжени апаши, опитали се да оберат посред нощ склад за агропрепарати. След кратка гонитба и схватка крадците са били заловени, обезоръжени и прибрани в ареста. Най-вероятно те са отдавна търсена банда, специализирала се в кражби на агрохимикали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В събота половин час преди полунощ 63 годишният Тошко М. – фермер от село Василовци, забелязал на системата си за видеонаблюдение, че двама маскирани са се вмъкнали в склада му за селскостопански препарати. В помещението се съхранявали химикали за 300 000 лева. Земеделецът веднага позвънил на МВР участъка в община Брусарци, обадил се и на неколцина приятели и хукнал към склада.

Усетили, че са разкрити, апашите побягнали, но земеделците и пристигналите полицаи ги подгонили. Униформените и селяните настигнали апашите и въпреки оказаната съпротива ги повалили и задържали. В заловените Христо С. /28 г./ и Лъчезар Г. /31 г./ - и двамата от Враца, са били намерени ловна пушка 12 калибър с патрон в цевта, раница с 4 ловни патрона, ножица за рязане на арматурно желязо, мобилни телефони, плетена маска с прорези за очите и устата, текстилни работни ръкавици и други инструменти. На около 1 км от стопанския склад в полето е бил открит и автомобил "Субару" с монтанска регистрация, ползван от Лъчезар Г., в който щяла да бъде натоварена плячката.

На местопроизшествието е извършен оглед. Обирджиите са задържани за 24 часа в полицията в Лом. По случая е образувано досъдебно производство.

„Смятаме, че двамата арестувани са замесени в над 10 кражби на селскостопански препарати в района на Лом през последните пет години. Всяка пролет апаши задигаха агрохимикали за стотици хиляди левове от складовете на фермери и кооперации. Бандата, нанесла щети на земеделците за стотици хиляди левове се издирва отдавна!”, коментираха криминалисти.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право