Полицаи пресякоха контрабанден износ на 233 кг тютюн и стотици пакети с маркови стоки менте

Задържан е 38- годишен мъж от Драгоман

Икономически полицаи от ОДМВР- София и РУ- Сливница пресякоха контрабанден износ на 233 кг тютюн и стотици пакети с маркови стоки менте, съобщиха от пресслужбата на МВР.

В хода на полицейска операция е извършена проверка на домашния адрес на 38- годишен мъж от Драгоман. В различни помещения в имота са намерени и иззети: 233 кг тютюн за наргиле; 85 пакета със спортни обувки; 76 кашона с парфюми; 13 кашона със захарни изделия; 13 пакета с луксозни хавлии; два кашона с мъжо бельо; един чувал с дамски чанти; четири пакета блузи ; кашон със спортни елеци- всичките носещи логото на световно известни защитени търговски марки.

По първоначални данни установените стоки били подготвени за износ в чужбина с цел търговия. След оглед на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Обитателят на имота е задържан за срок до 24 часа. Действията по пълното документиране на извършеното престъпление продължават под наблюдението на прокуратурата.

 

Коментари

Задължително поле