Полицаи с обучени кучета ще ловят крадците по плажа

Девет кучета ще бдят за крадци по плажа това лято. Те ще обикалят през нощта с патрулиращите полицаи, за да се осигури спокойствието на туристите. Освен това, част от командированите от вътрешността на страната униформени, също ще идват в РУП-  Несебър с обучени да ловят крадци кучета.

Кражбите по плажа, са сред най- често срещаните престъпления през сезона. Докато се къпят в морето, чужди и родни туристи оставят вещите си без надзор и така дават „зелена светлина” на обирджиите. Те най- често са от вътрешността на страната, дошли заради струпването на много хора през летния сезон в курорта. Това  съобщиха от полицията пред „Труд”.

„Крадците са много изобретателни. Миналото лято заловихме няколко, които използваха следната схема: заравят се почти целите в пясъка, за да не ги забележи никой и когато, да речем, влюбена двойка реши да се усамоти през нощта, не ги забелязва. Щом туристите влязат в морето,  крадците изскачат от пясъчните си скривалища и ги обират до шушка”, разкриха криминалисти.

„Хитреците” обаче били свегкавично разкрити именно благодарение на кучетата.

Коментари

Задължително поле