Полицаи с патрулка гониха каруца с бракониери във Вършец

Снимка: Архив

Зрелищен екшън с преследване на бракониери с каруца от патрулен автомобил на МВР се разигра в курортния град Вършец. В гонката като на филм е имало скокове от превозно средство в движение, размяна на водачи и фучене на бегълци край автомобили. За щастие пострадали в екшъна няма, а апашите с изключение на един са заловени, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В сряда към 19,10 ч. в Районното управление във Вършец бил получен сигнал за нелегална търговия с дърва. Пристигналите на улица "Индустриална" в града полицаи открили в двора на Пламен Д./54 г./ кон и каруца с около един кубик дъбови трупи. Двама мъже – Ники М./22 г./ и Тодор Т./21 г./ от ромския квартал „Изток”, тъкмо разтоварвали стволовете.

Униформените наредили на мъжете да тръгват с каруцата и дървата към полицейското управление и поели след тях. На близко кръстовище обаче бракониерите скочили от талигата, на тяхно място се метнал друг, появил се от тъмното мъж и подкарал коня в галоп през града. Пазителите на реда извикали на каруцаря да спре, но той се носел като вихрушка и дори преминал с каруцата през главен път без да спре на знака „Стоп” . Само по чудо не предизвикал катастрофа. Все пак полицаите настигнали с патрулката каруцата и задържали беглеца Тодор В. /42 г./.

Малко по-късно е бил заловен и друг от бракониерите – Ники М. Каруцата и дървата са иззети, а на заловените са съставени 6 акта за купа от нарушения на законите и общинските наредби. Тодор В. е задържан за 24 часа в ареста. Третият бракониер – Тодор Т., се е укрил в ромската махала и още се издирва. По случая е образувано преписка.За опитите да попречат на полицаите да изпълнят задълженията си, тримата апаши ги грози затвор до 3 години и глоба от 500 до 2000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България