Полицай дилър криел дрога в абсорбатор

Откритата в абсорбатора дрога.

Младото ченге било разкрито от негови колеги

Полицаят от 4-то РПУ в София, който бе заловен за търговия с наркотици , криел дрогата в абсорбатора в квартирата си. Това каза вчера софийският градски прокурор Емилия Русинова.

Младото ченге Светослав И. (26 г.) бе спипан в четвъртък в кв. „Лагера” малко след като продал 50 таблетки амфетамин. Това била третата поред сделка на служителя на 4-то РПУ. Преди това той продал други 40 хапчета. Цената била по 10 лева за таблетка. При претърсвания в жилището, в абсорбатора били открити 200 хапчета амфетамин и екстази. Открит е и тефтерът му, където били записвани клиенти, дати на продажби и получени пари.

Разследването срещу Светослав започнало, след като негови колеги го усетили, че върши нещо нередно и подали сигнал. „Случаят доказва, че автоимунните системи в МВР работят”, заяви зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев. Той допълни, че по сигнала се работело три месеца.

Задържаният започнал в МВР през 2016 г., като бил назначен като стажант. Година по-късно постъпил в „Охранителна полиция” на Четвърто РУ. До този момент не е бил наказван, не е показвал и висок стандарт на живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право