От 1 юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева

Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Полицията зарежда водород Първата патрулка в света с горивна клетка е Mercedes GLC F-Cell

Първата в света полицейска кола с горивна клетка за водород е Mercedes GLC F-Cell. Автомобилът с електрическа задвижваща система служи на органите на реда в Хамбург. Той се използва като патрулка, след като е оборудван със светлинни сигнали на покрива, два външни високоговорителя и радиостанция.

Mercedes GLC F-Cell е първият сериен германски автомобил на водород. Моделът е революционен, защото разполага не само с горивна клетка и електродвигател, но и с хибридна система тип Plug-In със зареждане на батерията от контакт. Водачът избира какъв източник на енергия да ползва – дали от горивната клетка на водород или от заредената от електрическата мрежа. Максималната скорост на движение е ограничена на 160 км/ч, а мощността на мотора е 211 к.с. Цялата тяга се изпраща към задните колела.

Освен Mercedes GLC F-Cell в момента има само още два серийни автомобила на водород – Hyundai Nexo и Toyota Mirai.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.