Половин милион лева ще инвестира Благоевград за обекти предложени от граждани

В бюджета за 2019 година са заложени почти всички предложия от инициативата „Ти предложи, кмете, направи“. Това съобщи кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

„Заделени са над 500 хил. лв. , за да можем да реализираме тези предложения, без тези които включват строителство и изграждане на улиците. В предложенията, които ще реализираме, става въпрос за детски площадки и т.н.“, уточни той. Кметът допълни, че абсолютно всички предложения за детски площадки са включени в бюджета, с изключение на 2 или 3, там където действително не е имало възможност да ги построят.

Инициативата е уникална, тя се проведе миналата година в рамките на няколко месеца. Гражданите имаха възможност да изпращат предложения за това какво искат да бъде направено в техния град. Голяма част от инициативите на хората ще бъдат изпълнени.

Иначе бюджетът на Община Благоевград за 2019 година е 72 млн. лв.

Акцент в инвестиционната програма е изграждането на уличната мрежа, като специално внимание се обръща на селата. Той заяви, че в абсолютно всички села главните улици ще бъдат рехабилитирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България