Поощряват младите хора да стават родители по-рано

Представителите на Обществения съвет (на първи ред).

20 двойки получават “бебешки пакет” за 1 г.

Младите българи да стават родители по-рано е целта на новата кампания на неправителствена организация “Движение за национална кауза” (ДНК). Инициативата “Направи го сега” вече започна и ще продължи до края на годината.

За постигане на целта ДНК създаде нов Обществен съвет, в който участват известни личности, спортисти, представители на бизнеса и други успешни българи. “Направи го сега” предвижда и поредица от лекции и събития в страната, чрез които да се увеличи информираността сред младите хора. Първата лекция ще бъде през април във Варна.

Участие в кампанията могат да вземат всички семейства, заченали своите деца от март до декември 2019 г., споделяйки на www.napravigo.bg снимка с теста за бременност и своята история. Финалното събитие - трето национално кръщене, ще се проведе през октомври 2020 г.

Тази година за първи път, от всички записали се двойки, 20, избрани на лотариен принцип, ще получат най-важните неща, нужни за отглеждането на детето им през първите 12 месеца: дрехи, памперси, храна и козметика, на стойност 5000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България