Порожанов не се чувствал виновен за скандалите с Миню Стайков и къщите за гости

Румен Порожанов

Специализираната прокуратура разпитва земеделския министър Румен Порожанов в качеството му на бивш изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” по разследването срещу Миню Стайков за злоупотреби с еврофондове.

Според прокуратурата хора около Миню Стайков са кандидатствали за милиони по Програмата за развитие на селските райони и за конверсия на лозя по времето на Порожанов в ДФЗ.

Пред медиите, преди да влезе на разпита, той обясни, че във Фонд „Земеделие“ съществува стриктна процедура, тя се спазва, проверяват се документите и по веригата има много служители на фонда, които се грижат за тяхната достоверност.

За себе си каза, че не се чувствал отговорен за скандала, който в момента се вихри и около Миню Стайков, и около къщите за гости.

"Както и при къщите за гости, говорим за поведение на бенефициенти извън работата на фонда след одобрението на проекта", коментира Порожанов.

„Всяко одобрение минава през йерархията на одобрение на десетки документи и лица. Ако има служители, нарушили правилата, трябва си понесат отговорността”, допълни министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право