Поскъпват качествените жилища на топ локации

Търсенето на качествени жилища в затворени комплекси не е намаляло.

Желанието за покупка на апартаменти не намалява

Голямо е търсенето в затворени комплекси с тревни площи и детски площадки

Строят много ваканционни комплекси

Качествените имоти на топ локации ще поскъпнат най-много през тази година, казват брокери на имоти. Причината за това е, че интересът на купувачите към качественото ново строителство, към покупка на къщи и апартаменти в затворени комплекси не намалява.

Възможност да купят качествен имот в престижен район или затворен комплекс със свои тревни площи и детски площадки имат хора с високи доходи. Те купуват имоти със спестени пари или използват банков кредит за малка част от цената на имота. Освен това ръстът на цените на храните не е засегнал съществено семейния им бюджет и потреблението им не се е променило. Затова търсенето на имоти от такива хора не е намаляло.

Успоредно с това в четирите най-големи града в страната - София, Пловдив, Варна и Бургас, не са останали много качествени терени за изграждане на затворени комплекси, което също ще повлияе върху тенденцията за ръст на цените в този сегмент от пазара на жилища, категорични са брокери.

Високата инфлация се е отразила повече на хората с доходи под средните. Но интересът на тези хора е към по-бюджетни жилища в крайните квартали на градовете, а не към луксозни къщи и апартаменти. Именно затова най-качествените имоти винаги са най-устойчиви на пазара на имоти и са най-добрата инвестиция. При покупката на луксозно жилище хората си гарантират възвръщемост на вложения капитал, ако решат да го продадат след няколко години. А междувременно може да ползват имота със семейството си, като така си повишат стандарта на живот.

Активно е строителството не само в най-големите градове на страната, а в и курортите, казват брокери на имоти. Основни актуални локации за строителство на нови жилища са Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас, както и курортните комплекси “Св. св. Константин и Елена”, “Златни пясъци” и “Ален мак”. Покупката на ваканционен имот дава възможност на хората да бъдат по всяко време със семейството си край морето или в планината. Тъй като много хора могат да работят дистанционно, с покупката на ваканционен имот могат да бъдат край морето няколко месеца през годината, а не просто за две седмици през лятната отпуска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти