Посланикът на САЩ Херо Мустафа: Зона „Тракия“ е пример за публично-частни партньорства

Херо Мустафа и единадесетокласникът Митко Колев свързаха кабели на учебното табло в Центъра за професионално обучение “Тракия”.

Наемат квалифицирани работници

Посланикът на САЩ Херо Мустафа, заедно с представители на Американската търговска камара и Фондация “Америка за България”, посети Икономическа зона “Тракия” в Пловдив, съобщиха от посолството на САЩ във фейсбук. Американски компании наемат стотици квалифицирани работници там. В техния Център за професионално обучение, финансиран от Фондация “Америка за България”, учениците от местните училища получават квалификация в няколко важни области. Икономическа зона “Тракия” е чудесен пример за частно-публични партньорства, които помагат за привличането на преки чуждестранни инвестиции в невероятната България, коментира посланикът на САЩ.

“Покажете ми какво сте научили”. На молбата на посланика на САЩ в България Херо Мустафа веднага откликна единадесетокласникът Митко Колев и заедно с висшия дипломат свързаха кабели на учебното табло в Центъра за професионално обучение “Тракия” в Индустриална зона Раковски, част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Посланик Мустафа посети вчера единствения по рода си в България обучителен център, ситуиран в индустриална зона.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес