Потвърдено - два Конгреса на БФС ще се проведат за половин година

Абсолютен прецедент чака футболните хора у нас. Днес Търговският регистър потвърди провеждането на редовния конгрес на БФС на 18 март 2022 година. По този начин стана ясно, че в рамките на 6 месеца може би ще се проведат два конгреса за избор на ръководство на централата у нас. По-рано този месец съдът потвърди и провеждането на извънредния конгрес на 12 октомври 2021 г. Той ще се състои след уважена жалба на кандидат-президента Димитър Бербатов и неговия екип. Решенията на Софийски градски съд са окончателни и не подлежат на промяна. Днес съдът препотвърди решението си. Не е ясно обаче кой ще организира извънредния конгрес и къде.

Редовният конгрес през март ще се проведе от 10:30 ч. в зала 3 на НДК. Днес в 10:32 ч. е публикуван текстът на поканата за свикване на общо събрание на членовете на ЮЛНЦ в търговския регистър.

Опитът на ръководството на БФС да спре провеждането на извънредния конгрес на 12 октомври бе неуспешен, след като Софийският градски съд и днес не уважи жалбата на футболната централа. По-рано този месец СГС реши, че подписката на 189 клуба за провеждането на извънреден конгрес, иницийрана от екипа на кандидат-президента на БФС Димитър Бербатов, трябва да бъде уважена и обяви провеждането му. В следващите дни БФС направи последен опит да го осуети, като подаде искова молба до СГС, че въпросните 189 клуба нямат право да свикват общо събрание. От СГС обаче отхвърлиха исковата молба на БФС, като футболната централа ще има право да обжалва това решение в едноседмичен срок.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ