Правителството отпусна над 3,4 млн. лв за детско здравеопазване

Снимки: Пламен Стоименов

Над 3 милиона и 400 хиляди лева за детско здравеопазване отпусна правителството. Половин милион ще получат 40 центъра за детско и майчино здравеопазване.

С 1 милион и 250 хиляди лева ще бъдат закупени апарати за дихателна реанимация и кувьози за общинските и държавни болници.

Детската болница в София ще получи 1 милион и 700 хиляди лева. Средствата ще се използват за подобряване на лечението на децата и за увеличение на заплатите.

"Финансираме и Педиатричната болница, и за всички нуждаещи се болници - и държавни, и общински необходимите бройки кувьози и 15 апарата за вдишване. Лекарите поискаха 10, ние даваме 15", заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНТ.

"1.7 млн. лв. са за СМАЛДБ "Проф Иван Митев", която се очертава, като основен здравноконсултативен център", каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

"Това от една страна ще позволи да не пестим от средства по отношение диагностиката на децата, по отношение възможностите за лечение, които са на разположение в нашата страна. Надявам се да задържим персонала, който имаме и който е на критична точка, да привлечем нови кадри", заяви проф. Иван Литвиненко от СБАЛДБ "Проф. Иван Митев".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве