Правят благотворителен концерт в помощ на ранено при катастрофа момче

Благотворителен концерт в помощ на 14-годишния Ванко организират негови близки на 18 ноември от 18 ч в GRAND MALL Varna. Иван е възпитаник на Спортното училище във Варна, състезател и шампион по бойни изкуства на СКБИ "Боил". На 17 юни той пострада тежко при катастрофа, в която загинаха майка му и баба му.

На злополучното Т-образно кръстовище край с. Долище колата, в която се возел, се блъсна в камион. Момчето бе прието в болница с вътрешночерепна травма, контузия на мозъка и с опасност за живота. Оттогава е в стационара в будна кома. Предстои Ванко да бъде върнат в съзнание и да бъде изписан, но за възстановяването му в клиника в Германия са нужни 78 000 евро.

Сумата, както и съпътстващите разходи са непосилни за бащата Добромир, който отглежда още две момчета - близнакът на Ванко и по-малкото му братче, съобщиха близки на семейството, които организират концерта. В него ще участват 20 изпълнители и формации, ще има огнено и светлинно шоу, както и работилничка за щастие. Инициаторите на благотворителната проява "Заедно за Ванко" апелираха всички, които могат, да помогнат, за да получи детето шанс за бъдещето си.

Дарителската сметка на детето е:

IBAN: BG 72TTBB94001527219179

BIC: TTBBBG22

Титуляр: Добромир Емилов Тодоров

Коментари

Задължително поле