Празник за децата и домашните любимци организира Община Стара Загора

Деца и техните домашни любимци ще се съберат на весел празник на 1 юни, от 17:00 часа, в парк „Зеленият клин” в Стара Загора. Ще има забавни демонстрации с кучета, игри с децата и много награди, песни и танци, изпълнени от талантливите малки старозагорчета от Детско-юношеска танцова студия „Броеничка” и Вокална група „Звездопад”. Организатори са Кучешко училище „Кучилище”, с подкрепата на Община Стара Загора.

За първи път в програмата ще има конкурс „Моят прекрасен домашен любимец”, в две категории - екстериор и послушание. Специално в празника ще се включат с демонстрация полицейските кучета, а за всички деца и гости ще има информационна зона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.

Всяко издание има мото, което цели да възпитава добро и толерантно отношение към животните, да показва, че кучетата могат да бъдат отлични приятели и спътници, когато са възпитани от своите стопани, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Тази година в програмата ще се включат две кучета от приюта, които търсят дом и ще покажат, че бездомните кучета също могат да бъдат чудесни домашни любимци и заслужават да бъдат осиновени.

Коментари

Задължително поле