Предадоха британския пастор на съд по обвинения за блудство с осем момчета

Британският гражданин Даниел Хъл, който се представял за пастор, е предаден от Районната прокуратура в Сливен на съд, съобщиха от прокуратурата. Срещу него са повдигнати обвинения за това, че е извършвал действия на полово удовлетворение с лица от същия пол, като използвал положението им на зависимост. Става дума за 8 момчета, като пет от тях не са навършили 14 години към момента на деянията. Блудствата са осъществени в различни периоди от 2018 и 2019 година. Блудствените действия са извършени в условията на продължавано престъпление. Законът предвижда от 2 до 8 години затвор, а за блудство спрямо деца, ненавършили 14 години, наказанието е от 3 до 12 години лишаване от свобода.

Предстои Районният съд в Сливен да насрочи дата на заседанието по делото.

Даниел Хъл бе задържан под стража на 13 септември м.г. от Окръжния съд. Акцията по разкриването му и ареста бе проведена от ОД на МВР, РУ-Сливен на МВР с участието на антимафиоти от „Киберсигурност“. В момента на ареста тъй е бил заварен в едно помещение с още с 6 момчета.  До момента Хъл е в ареста, мярката му не е била променяна в по-лека.

Английският педофил Даниел Хъл, за когото пръв „Труд“ съобщи, че кръщава българчета в Сливен, се представял за пастор в 20-хилядния квартал „Надежда“ в града. Купил си две къщи там, които превърнал в молитвени домове. Преди да бъдат разкрити престъпленията му спрямо деца в Сливен, Хъл е бил издирван от съдебните власти във Великобритания. В родината се той изтърпял присъда за подобни деяния. Но след като излязъл на свобода, не спазил задължението си по британското законодателство да информира властите за адреса, на който ще пребивава. Вместо да им съобщи, той пристигнал в България. Съдът отказа да изпълни европейската заповед за арест, тъй като в нашето законодателство няма задължително изискване спрямо изтърпелите присъди лица да информират периодично полицията за адреса си на пребиваване.

Децата от Сливен били от най-бедната част на гетото. Пасторът плащал на родителите им по 20-30 лева на ден, за да може момчетата да правят „компания“ на чужденеца, съобщиха от полицията след задържането. Щедро правел и различни подаръци за родителите – дрехи, вещи за бита, пари за ремонти, на едно семейство купил и кон. Криминалисти разказаха, че имало данни и за екскурзии до аквапаркове, до морето, които той организирал за децата. Викал ги и на уроци по английски език. Пострадалите момчета са били жертви на блудства нееднократно.  Има данни, че дори ги е снимал и е публикувал клиповете в тайни стаи в интернет. След ареста му директорът на ОД на МВР ст.комисар Димитър Величков обяви пред „Труд“, че работата по разкриване на престъпната му дейност е била продължителна. Оперативното наблюдение се извършвало отдавна, тъй като полицията е била информирана за предишното осъждане на чужденеца в родината му. Никой от квартала обаче – нито родителите, нито самите деца, не желаел да съдейства, защото са били финансово зависими от него.  Дори в деня, когато съдът заседава по мярката му за неотклонение, възрастни мъже и жени от „Надежда“ бяха дошли с деца от квартала на протест срещу оставането на пастора в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право