Предстои конкурс за директор на Природен парк „Витоша“

Изпълнителната Агенцията по горите днес пенсионира директорката на Природен парк „Витоша“ Снежана Петрова, научи „Труд“.

Това означава, че предстои обявяването на конкурс за избор на директор на Парка. Припомняме, че Снежана Петрова оглави Дирекцията на ПП „Витоша“ през февруари 2012 година, като тогава кандидат за поста бе и тогавашния директор Тома Белев, Тогава той остана на трето място. Прогнозата е, че ще има сериозна битка за длъжността, защото министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент пред президента на МОК Томас Бах, София да кандидатства за Младежка зимна олимпиада през 2024 година, като основните дисциплини ще се проведат на Витоша.

За да се случи това събитие е належаща промяна в действащия План за управление на парка или приемането на новия, който чака утвърждаване от Висшия екологичен експертен съвет към Министерството на околната среда и водите.

Междувременно към министъра на спорта Красен Кралев, беше създадена работа група, която излезе с конкретни предложения какви корекции трябва да се направят в сегашния План, за да може да се подменят старите и да се изградят нови лифтове и писти.

През месец декември Столичният общински съвет излезе с декларация, с която подкрепи кандидатурата на София за Младежката зимна олимпиада през 2024 година. „За“ гласуваха съветниците от ГЕРБ, Патриоти за София, БСП, четирима общинари от СДС, Глас народен. „Против“ бяха Марта Георгиева и провалилия се кандидат за президент Трайчо Трайков от ДСБ.

Със сигурност „зелените“, за да провалят кандидатурата на София за Младежката зимна олимпиада, ще бъдат много активни и агресивни в желанието си да бъде определен техен кандидат за директор на ПП „Витоша“. Имената, които се спрягат, са на Александър Дунчев и Добромира Димова и двамата бивши заместници на Тома Белев. Тоест, кръгът около него иска да си върне влиянието и контрола над ПП „Витоша“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България