Предупреждение за "зомби инвазия" стресна американско градче

Предупреждение за спиране на електричеството стресна жителите на малко градче в американския щат Флорида и ги принуди да се запитат дали не наближава края на света.

"Прекъсване на електрозахранването и предупреждение за зомбита за жителите на Лейк Уърт и Терминус", гласи съобщението, разпространено от местните власти. "Към момента 7,380 клиенти се засегнати, поради екстремна зомби активност", пише още в текста.

Предупреждението е изпратено в 1:45 часа през нощта в неделя. Лейк Уорт е крайбрежно градче с население 37 000 жители, Разположено на едва 17 квадратни километра, в Палм Бийч, Флорида. Терминус пък е измисленият град, атакуван от зомбита, в популярния телевизионен сериал на AMC "The Walking Dead".

Градските власти потвърдиха, че съобщението е изпратено от тях, но било променено. Говорителят на общината, Бен Кер, коментира гафа в съобщение на официалната страница във фейсбук: "Проверяваме информацията, че системата е спомената "зомбита". Искам да подчертая, че в Лейк Уорт в момента няма каквато и да е активност, свързана със зомбита и да се извинява за системното съобщение", написа Кер. Той посочва също, че проблемите с електрозахранването на отстранени за 27 минути.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл