Премиерът Борисов в Добричко: Пореден завод, това е индустриализация и повишаване на дохода (ВИДЕО)

Чест за нас е да сме тук и да ви видим. Пореден завод, това е индустриализация и повишаване на дохода. Трябва да задържим хората в региона. Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на завод за преработка на слънчоглед в добричко село.

Заедно с премиера са министърът на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

"80% от износа тук е за Китай и Европа. Искам да благодаря на инвеститорите, но и на вас работниците. Ако не бяхте вие, нямаше да има инвестиции. Вие сте златни", заяви още Борисов.

"Това, което виждате, от нула е построен нов завод. Доволни са тук от заплащането. Италиански машини, български слънчоглед и суровина, най-модерни технологии. Изнасят за целия Европейски съюз, чак и до Китай. Не стига слънчоглед, въпреки че има много в България. За съжаление внасят и работници. Дуалното обучение се оказа много успешно. Преди да се появи ГЕРБ на картата Карапелит беше унищожен, а ние правим заводи. Създали сме с колегите идеални условия за работа. Виждате, на ден се откриват завод след завод", коментира Борисов.

На въпрос за изказване на Корнелия Нинова, че правителствто е корумпирано, Борисов заяви, че преди време нея са я отстранили като зам.-министър.

"Олигарсите дават много пари, ние казахме, че можем да намалим субсидията. Но като дойдат избори, ще започнат да чукат по вратите и да казват "Дайте пари". Законът за субсидиите го направиха БСП, не съм го правил аз", каза категорично премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България