Премиерът Борисов от Шумен: Високите доходи са първа точка след образованието

Догодина наесен - октомври-ноември, АМ „Хемус“ ще бъде готова до Търговище. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на церемония по откриване на разширяване на производството в завод за алуминиеви изделия.

Борисов обясни, че преди да стане кмет на София в столицата не са били изградени, Западната, Северната и Южната дъга на околовръстния път, нито завод за битови отпадъци, не са били ремонтирани и бул. „Черни връх“, районът около Семинарията и телевизионната кула, Лъвов мост, метрото и др. „Нямаше АМ „Люлин“, нямаше АМ „Струма“, нямаше „Тракия“, нямаше „Марица“. Той благодари на инвеститорите и отбеляза, че се разкриват 100 нови работни места.

„Тези, които говорят за инвестициите в България, ги каня с мен да дойдат в Кърджали, в Русе, в Шумен да видят реалната индустриализация и икономика на страната. Тези заводи правят високия брутен вътрешен продукт. Отделно искам да благодаря на нашите работници. Инвеститори нямаше да има, ако нямахме така висококвалифицирани, трудолюбиви и дисциплинирани работници. Те са тук, благодарение на Вас“, каза Борисов. Той отбеляза, че високите доходи са първа точка след образованието.

Коментари

Задължително поле