Премиерът Борисов: Строейки магистралите, обогатяваме музеите с археология

За радост, строейки магистралите, обогатяваме музеите с археология и сега ще видите над "Струма", така го правим че на самата магистрала да има музей и да го виждат хората, това заяви премиерът Бойко Борисов при инспекцията на магистрала "Хемус".

Ще имаме археология, г-н премиер, 3 месеца ще работят археолози край Шумен, в един от участъците около километър и 300 метра, заяви зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Срещнете се с тях, както на другите места по "Струма" по "Марица", по "Тракия", по "Люлин", включително и на Белокопитово – платете, помолете ги, 3 месеца не са малко време, да могат, ако има нещо ценно, да го приберат в музеите, уточни премиерът.

Няма да спираме след новия закон за предварителното отчуждаване. Една година не можем да мръднем, сега, по новия закон, ние си строим, а съдът като определи, ще отчуждим, каза още премиерът.

До края на юни е срокът за завършване на пътя от Плевен до Беклемето, единствената останала част от пътя, която не е ремонтирана, ще е готова до средата на юни, по график. Това заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при инспекция с премиера Борисов и Томислав Дончев на пътя Ловеч – Плевен по АМ „Хемус“.

„Остават да се направят още две връзки от по 10-15 м на естакадата на Габрово, до юли трябва да са окончателно готови“, добави Томислав Дончев.

Коментари

Задължително поле